sunnuntai 17. tammikuuta 2016

Sukantekovinkkien metsästys, osa 3: Raidat

Halusin tehdä Isännälle villasukat "sporttilangasta". Sellaiset joita voi käyttää talvisaikaan vaikka töissä farkkujen kanssa. Ei siis mitään riemunkirjavaa tai raitalankaa, vaan ihan tylsät perussukat. Isäntä valitsi värit, tai pikemminkin raidan värin :)
Sukista tuli todellakin tylsääkin tylsemmän väriset, raitoja lukkunottamatta.
Näissä sukissa etsin tavan tehdä raidat niin, että värien vaihtumiskohta olisi mahdollisimman huomaamaton. Olin joskus aiemmin jo törmännyt kyseiseen ohjeeseen, mutta vasta nyt kokeilin sitä itse, ja pakko sanoa, toimii :)
Isännän sukkien speksit:
Lanka: Regia active, oli mielettömän ihana lanka neuloa :)
Puikot: 3mm
Malli: Ihan perussukka niin että varsi on ensin 1o, 1n joustinta ja sitten 3o, 1n neuletta. Tuota 3o, 1n neuletta jatkoin sekä kantapäässä, että sukan päällä aina kärkeen asti.

Jälkeenpäin tajusin, että Isännän sukista tuli tosiaan sporttisukat, näyttää ihan Adidaksen raidoilta, vaikkei se tehdessä käynyt edes mielessä :)

Tässä linkki videoon, jolta vinkin katsoin ensimmäisen kerran.
Jogless stripes (itse pihvi alkaa kohdasta 1:40)

Tässä suomenkielinen video
Villasukkavinkki 2 by Ilosofiaa

Ja kun kaapista löytyi jotain ikivanhaa lankaa, ajattelin vielä tehdä demonstraatiota varten esimerkki sukanvarren, jossa ensimmäinen raita on tehty "normisti" ilman mitään vaihtumiskohdan piilottelua ja toisessa raidassa on sitten pyritty tekemään värin vaihtumisesta huomaamaton. Raidat on tehty sileään neulokseen sekä 3o, 1n neulokseen.

3 kommenttia:

  1. Mun mielestä on kivat. Olen ekaa kertaa sun blogissa ja liityin jäseneksi. Ois kiva jos kävisit kylässä Aurinkokujallakin.

    VastaaPoista
  2. Tuo on kyllä hyvä systeemi tehä raidat noin. Tuli reippaat sporttisukat!

    VastaaPoista