torstai 21. tammikuuta 2016

Kun räsyt meni ruttuun

Tykästyin Novitan uusimmassa sukkalehdessä olleisiin räsymattosukkiin, vaan omat pohkeeni on sen verran paksut, että ei siinä ois ainakaan meikäläisen kärsivällisyys riittänyt pohjemittaisia sukkia tikutella. Sitten törmäsin Facebookin Voihan Villasukka ryhmässä ruttusukkiin ja siitä se ajatus sitten lähti :)
Malli: Rutturäsyt = räsymattosukka + ruttusukka
Koko: siro 42
Lanka: Gjestal Janne, molempia lankoja meni sukkiin yhteensä noin 155g
Puikot: 4mm ja 3,5mm

"Aidot" räsymattosukat neulotaan tietääkseni kahdella erivärisellä kirjavalla langalla, mutta minä valitsin langoiksi vain yhden kirjavan ja yhden yksivärisen langan (kun sattui lankavarastosta löytymään).

Halusin varresta kohtuu löysän, joten tein sen 4mm puikoilla. Loin 56 silmukkaa ja neuloin ensin 10 kerrosta 2o+2n joustinneuletta. Sen jälkeen aloitin ruttuvarren tekemisen ja samalla neuloin räsymattosukan tyyliin vuorotellen kaksi kerrosta oikein yksivärisellä ja kaksi kerrosta oikein kirjavalla langalla.

Kun olin neulonut yhteensä viisi ryppyä varteen, neuloin vielä yhden kerroksen oikein 4mm puikoilla ja sen jälkeen vaihdoin 3,5mm puikkoihin. Samalla kavensin joka puikon alussa yhden silmukan, jolloin minulle jäi yhteensä 52 silmukkaa puikoille.

Loppusukka menikin sitten ihan normisukan ohjeella neuloen, edelleen räsymattomalliin lankoja vaihdellen kahden kerroksen välein :)
Sukan kärkikavennuksia tein ohjeen mukaan siihen asti, kunnes puikoilla oli yhteensä 16 silmukkaa, minkä jälkeen suljin kärjen silmukoimalla.
Täydelliset kotisukat :)

6 kommenttia:

  1. Kivat! Kuvioväri asettuu kauniisti omiksi kuvioikseen.

    VastaaPoista
  2. Onpa sievät yhdistelmät, niin värin kuin ohjeenkin puolesta :)

    VastaaPoista
  3. On kyllä tosi kivat ruttusukat. Mukavaa kun oon mukana lankapaastossa.

    VastaaPoista