lauantai 3. lokakuuta 2015

Sukantekovinkkien metsästys, osa 2

Sukantekovinkkien ensimmäisessä osassa kerroin ongelmastani kantalapun reunasilmukoiden epätasaisuuden kanssa. Kun siihen ongelmaan löytyi jonkinlainen ratkaisu, lähdin metsästämään ratkaisua seuraavaan ongelmaan...

Ongelma nro 2: kantalapun reunasilmukoiden poimiminen

Tämä on ehkä ongelmistani se suurin, miksi en sukkia juuri neulo vaikka haluaisinkin. Koen nimittäin kantalapun reunasilmukoiden poimimisen äärimmäisen hankalaksi, jos tavoitteena on siisti lopputulos. Tapoja on monia, mutta aina saan aikaiseksi hassun näköisen reunan, varsinkin jos olen neulonut silmukat ristiin poimimisen jälkeen, niinkuin monessa ohjeessa neuvotaan.

Lähdin metsästämään tähänkin "helpompaa" ja siistimpää tapaa. Päädyin kaksiosaiseen youtube videoon Picking up heel flap stitches (linkki osaan 1/2), jossa silmukoiden poiminta näytetään todella selkeästi. Samassa videossa näytetään, miten poimitaan varren ja kantapään välissä oleva silmukka niin, ettei siihen jää ikävää reikää, kuten aika monesti ainakin minulla tuppaa jäämään.

Ehkä tämä tekniikka vielä vaatii harjoittelua, mutta ihan kohtuu tyytyväinen olen nykyään kantapään reunoihin tekemissäni sukissa. Eikä kantapäiden teko enää "ahdista" niin paljon kuin aiemmin nyt kun tietää, että lopputulos on siisti(hkö) :)

Tässä on kuvattuna kantapään molemmat reunat neulomistani Marike sukista...

2 kommenttia: