tiistai 26. helmikuuta 2013

Mustat varsikkaat

Nämä varsikkaat ovat olleet jo jonkin aikaa valmiina, mutta kuvaaminen vie yllättävän kauan aikaa... Aikaisemmin olen tehnyt harmaat varsikkaat sekä valkoiset varsikkaat, joten nyt oli mustien varsikkaiden vuoro :)
Varsikkaiden tekeminen on kyllä varsin koukuttavaa, ne valmistuvat paljon nopeampaa kuin sukat ja ovat mielestäni muutenkin ihqut :)
Nämä tein mustasta langasta, jonka löysin lankavarastoni kätköistä. Vyöte ei ollut enää tallella, mutta koska en ole aikaisemmin ollut muista kuin Novitan langoista tietoinen, niin se rajaa mahdollisuudeksi Nallen ja 7 Veljestä langan. Langan vahvuudesta veikkaisin, että kyseessä on kuitenkin 7 Veljestä. Käytin varsikkaissa 3,5 millin sukkapuikkoja sekä 3,5 millin virkkuukoukkua.

Vinosuunnikas-varsikkaat
 • Luo 70 silmukkaa.
 • Jaa silmukat sukkapuikoille niin, että jokaisella puikolla on 10 jaollinen määrä silmukoitan, esimerkiksi 20+20+20+10 (tämä helpottaa mallin neulomisessa).
 • Neulo 3+2 joustinneuletta 26 kerrosta.
 • Aloita vinosuunnikkaiden neulominen mallin mukaan. Suunnikkaita tulee leveyssuunnassa yhteensä 7. Neulo vinosuunnikkaita yhteensä 24 kerrosta = 3 mallikertaa.
 • Tämän jälkeen neulo 1 kerros oikein ja vielä 1 kerros nurin. Päättele silmukat löyhästi.
 • Vaihda virkkuukoukkuun. Virkkaa 1 ketjusilmukka ja tämän jälkeen jokaiseen pääteltyyn silmukkaan kiinteäsilmukka = 70 ks. Päätä kerros virkkaamalla piilosilmukka kerroksen alussa tekemääsi ketjusilmukkaan.
 • *Hyppää 1 ks:n yli, tee seuraavaan ks:aan 6 pylvästä, hyppää 2 ks:n yli, virkkaa seuraavaan silmukkaan 1 ps*, toista *-* yhteensä 14 kertaa.
 • Päättele langat.
Vinosuunnikasmalli

5 kommenttia:

 1. Johanna: Laitoin linkin sinun sivusta , siihen suomennettuun varsikasohjeeseen Voihan villasukka sivulle. Saako olla ? helena

  VastaaPoista
 2. Hei! Minä myös laitoin tämän ohjeen linkiksi Vohan Vllasukka-ryhmään sekä Villasukat rocks, kylmät jalat sucks. hana mall, kiva tehdä, tein sukat akryyllsta. Kuva löytyy täältä
  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151980111604807&set=oa.663928020292368&type=1&theater

  VastaaPoista