Sivut

sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Köynnös-varsikkaat

Jokin aika sitten tein Så Vitt Jag Vet blogin ohjeella sukanvarret. Ihastuin ideaan siinä määrin, että pakko oli tehdä toiset (erilaiset tosin), ja kolmannet on jo puikoilla :)
Mietin, millä nimellä näitä voisi kutsua, kun pelkät sukanvarret kuulostaa niiiin tylsältä. Sitten tuli mieleen, että sitähän löytyy kaikenlaisia kynsikkäitä ja kämmekkäitä, niin voisikohan näiden nimi olla sitten vaikka varsikkaat?
Ideahan näillä on pilkottaa somasti esiin saappaan varsista (ei ehkä kuitenkaan näiden saappaiden)...
Tai miksei sitä voisi kääntää näitä vaikka varren päälle oikein kunnolla (ehkei kuitenkaan edelleenkään näiden saappaiden)...
Minulta ei tosiaan löydy minkäänlaisia varsikkaisiin sopivia saapikkaita :( Pitäisiköhän käydä ostamassa yhdet, vaikka vain varsikkaiden valokuvausta varten... ;)

Varsikkaiden koosta en mene takuuseen. Itselleni nämä on auttamatta liian pienet, on nuo pohkeet sen verran paksut, mutta aikuisen mitoissa olevan teinarin pohkeisiin, nämä olivat sopivan kokoisen :)

Köynnös-varsikkaat


Lanka: Novitan Nalle
Puikot ja virkkuukoikku: 3mm.
 • Luo 72 silmukkaa.
 • Neulo 26 kerrosta 2x2 joustinneuletta.
 • Neulo yksi kerros oikein ja aloita sitten pitsimalli. Pitsimallia tulee yhteensä 9 per kierros.
 • Kun olet neulonut pitsineuletta 24 kerrosta, neulo vielä yksi kerros oikein ja yksi kerros nurin ja päättele sitten silmukat.
 • Vaihda virkkuukoukkuun. Aloita virkkaamalla yksi ketjusilmukka ja sitten kiinteäsilmukka jokaiseen pääteltyyn silmukkaan eli yhteensä 72 kiinteää silmukkaa. Sulje kerros virkkaamalla piilosilmukka kerroksen alussa virkkaamaasi ketjusilmukkaan.
 • Tee lopuksi piparkakkureunus. *Jätä kaksi silmukkaa väliin ja virkkaa kolmanteen silmukkaan 6 pylvästä, jätä kaksi silmukkaa väliin, virkkaa piilosilmukka*, toista *-* 12 kertaa. Sulje kerros piilosilmukalla.
 • Päättele langat ja voilá varsikas on valmis :)
Pitsimalli:
Pitsimalli lähempää ja venytettynä

5 kommenttia:

 1. Kivat :) Kaunis pitsimalli. Se onkin vaikea miettiä, minkälaiset saappaat käyvät pitsin kanssa yksiin...

  VastaaPoista
 2. On kauniit pitsit. Varsikkaat on just hyvä ja täsmällinen nimi näille. Tämmöiset tarvii varmaankin tehdä itselle, mutta mihin saappaisiin? Kenties kevät nilkkureihin . . .

  VastaaPoista
 3. Kiitos.
  Sopivia saapikkaita vain etsimään ;)
  Mutta varoitus, näiden tekemiseen jääpi koukkuun :)

  VastaaPoista
 4. Söpöt, ja hyvän nimen keksit, varsikkaat. :)

  VastaaPoista