keskiviikko 2. toukokuuta 2012

Koirille lelukori matonkuteesta

Koirat tykkäsivät pentuna narskuttaa enemmän lelulaatikkoaan kuin lelujaan ja sen kyllä huomasi, punaisia muovinpalasia oli pitkin asuntoa ja taisi jokunen tulla ulos lenkilläkin... Tässäpä kuva vanhasta muovilaatikosta... Ei ihan moternia sisustusta...

Ajattelin virkata koirille uuden korin matonkuteista. Sen kun luulisi olevan hieman vatsaystävällisempikin, mikäli koirat vielä päättävät popsia laatikkoa välipalaksi. Niin ja nyt laatikko sopii myös paremmin sisustukseen ;)

Kori on tehty Lilli -ontelokuteesta, koon 8 virkkuukoukulla.

Kauhavan Kangasaitan sivulla on ohje rahin huppuun, minkä pohjalta olen muokannut ohjeen neliskanttiseen koriin.

Aloita virkkaamalla 4 ketjusilmukkaa. Sulje renkaaksi.
1. krs: Virkkaa ketjusilmukkarenkaaseen *2 kjs, 2 ks*, toista *-* 4 kertaa. Jatka suoraan seuraavaan kerrokseen.
2. krs: * "1ks, 2kjs, 1ks" ketjusilmukkakaareen, 1ks kahteen seuraavaan s:aan*, toista *-* 4 kertaa.
Jatka virkkaamista samaan tapaan. Eli jokaiseen ketjusilmukkakaareen virkataan "1ks, 2kjs, 1ks", jolloin välisilmukoiden määrä kasvaa joka kerroksella kahdella. Virkkaa kunnes neliön koko on mielestäsi sopiva.

Aloita korin reunan virkkaaminen. Virkkaa ensin käännös (kuva alla). Käännä korin pohja itseesi päin. Tuo virkkuukoukku työn takapuolelta kiinteänsilmukan läpi eteen ja vie seuraavasta silmukasta takaisin takapuolelle. Ota lanka koukulle ja virkkaa kiinteäsilmukka. Jatka näin kerros loppuun. Tämän linkin takaa löytyy hyvä kuva käännöksen virkkaamisesta.


Käännöksen jälkeen jatka reunan virkkaamista, kunnes se on mielestäsi sopivan korkea. Viimeisellä kerroksella virkkasin jokaisessa kulmassa kaksi silmukkaa yhteen. Ai miksikö? Näin reunasta tulee hieman "kireämpi" ja se on mielestäni kauniimpi kun se ei "hörpsötä" niin pahasti.

4 kommenttia:

 1. oi tosi kiva toi kori! :) ja ihastelin justiinsa noita munkkeja tosta edellisestä postauksesta! :)

  http://mmilya.blogspot.com <- Saa tulla moikkaamaan ja liity ihmeessä lukijaksi jos tykkäät! :)

  VastaaPoista
 2. Heip! Kiitos ohjeesta. :) Sellainen jäi vain askarruttamaan, että pysyykö kori sulla itsellä tukevasti pystyssä? Itse virkkasin perinteisestä trikookuteesta, ja tuntuu että aika lörpöksi jäi. Tarkoitan siis, että reunat meinaa luhistua eikä seiso nätisti pystyssä. :) Eli oiskohan kuteessa vika sitten, mitä luulet? Itsekin muuten virkkasin tämän koiran lelukopaksi, mutta siitä tulikin yhdistetty nukkumapaikka/lelukori.. terveisin Anna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heip :)
   Tuo tekemäni kori pysyy hyvin pystyssä itsekseen. Nyt liki puolen vuoden käytön jälkeen kori näyttää samalta kuin tuossa alemmassa kuvassa, eli reunat eivät ole lörpsähtäneet kasaan. Tokihan kori muotoutuu, kun koirat käyvät sitä tyhjentämässä, mutta muotoutuminen tapahtuu lähinnä siten että kori näyttää enemmän pyöreältä kuin neliötä :)
   Olen tehnyt yhden korin myös trikookuteesta ja sekin meinaa lörpsähtää ilman täytettä. Lilli ontelokude on paljon "jäykempää" kuin trikookude, joten siksi korikin on tukevampi.
   Tuossa onkin hyvä idea tehdä korista nukkumapaikka. Pohjalle ohut tyyny niin se pitää korin kasassakin paremmin. Hmm... Pitääpä ideoida koiruuksille sellaiset ;)

   Poista
 3. Huh, nyt vasta muistin käydä tsekkaamassa oletko vastannut. :) kiitokset oikein paljon, taidampa kokeilla Lilliä seuraavalla kerralla.. :) Sun sivut on muuten ihanat; tulee kauhea askartelu/neulomis/virkkausvimma aina vieraillessa! terv. Anna

  VastaaPoista