perjantai 3. heinäkuuta 2015

Kun liina liihotteli seinälle

Halusin uuden seinäkellon...

...sellaisen melko ison...

...40cm olisi ollut mukava...

...vaan jouduin tyytymään 35 senttiseen...

...kun neuloin hieman liikaa pipo kireällä :)
Tämä kello on versio numero 2. Virkkasin liinan metallirenkaaseen niin, että virkkasin jokaiseen silmukkaan kaksi kiinteää silmukkaa.

Ensimmäinen versio oli 40cm halkaisijaltaan. Vaan kun kovetin liinan Paverpolilla siitä tuli ihan aaltomainen, vaikka hampaat irvessä ja lankojen katkeamista peläten virkkasin sen metallirenkaaseen. Eli kireällä oli. Ei auttanut muu kuin ottaa sakset esiin ja irroittaa liina metallirenkaasta ja aloittaa toisen version neulominen.

Toisen version tein tasan tarkkaan samalla ohjeella, samalla langalla ja samankokoisilla puikoilla. Vaan siitä tulikin viisi sentti halkaisijaltaan pienempi. Taisi olla kiukku Paverpolia kohtaan sen verran korkeella vielä, että neuloin pipo vähän liian kireällä :) Ja tähän versioon EN TODELLAKAAN käyttänyt enää Paverpolia vaan annoin olla sellaisenaan, kun keksin, mitä kellon taustaksi voi laittaa, jotta kello kestää koneiston painon.

Liina on neulottu Novitan pitsiliinan ohjeella (viimeistä kahta kerrosta lukuunottamatta).
Lankana Kotiväki Kartano, puikot 2,5mm.

Liinan taakse leikkasin (tai Isäntä leikkasi) 3mm paksusta pahvista pyöreän kappaleen, jonka keskelle tein reiän kellokoneiston tappia varten ja päällystin valkoisella dc-fix kontaktimuovilla. Sitten liimasin liinan metallirenkaan kohdalta taustalevyyn, laitoin koneiston ja viisarit paikoilleen ja lopputulos on tässä :)

Ihan kiva, vaikka itse sanonkin. Hieman väritön, mutta nyt elän valkoinen-pellava väriyhdistelmäaikaa, joten sopii teemaan :)

10 kommenttia:

 1. ompa kaunis kello! :) eikä varmasti tule samanlaista vastaan :)

  VastaaPoista
 2. Onpas hieno..kuvä idea tehdä kello metallirenkaaseen!!

  VastaaPoista
 3. Sairaan makee kello!! Täytyy itsekin joskus kokeilla. :) Annoin blogillesi Liebster Award -tunnustuksen. Käyppä kurkkaamassa. :) http://vitadimorbidalana.blogspot.fi/2015/08/liebster-award-tunnustus.html

  VastaaPoista
 4. Hieno kello. Tuollaisen voisi käyttää jotakin vanhoja pitsiliinoja.

  VastaaPoista
 5. Hieno kello. Tuollaisen voisi käyttää jotakin vanhoja pitsiliinoja.

  VastaaPoista