perjantai 1. toukokuuta 2015

Parhaista pullista parhaat munkit

En ole kovin innokas rasvassa kypsentäjä ja usein vappumunkit on löytynyt ennemmin leipomosta kuin että olisin itse ne tehnyt. Tänä vuonna ajattelin kokeilla munkkien tekoa uunissa ja hienosti onnistui :)
Mielestäni parhaat pullat tulee Pullahiiren blogista löytämälläni kristallipullien ohjeella.
Sillä tulee ihanan pehmeitä ja ääreist hyvänmakuisia pullia, jotka donitsipellin avustuksella muotoutuvat hienosti vappumunkkien näköisiksi :)

Rotinakorin pienet kristallipullat

Pullataikina: 
2 d vaniljakastiketta
1 dl vettä
¾ dl sokeria
½ rkl vaniljasokeria
½ rkl kardemummaa
½ tl suolaa
1 ps kuivahiivaa
n.6 dl vehnäjauhoja
0,5 dl juoksevaa margariinia

Päälle:
margariinia tai voita sulatettuna
1 dl sokeria
1 rkl vanilliinisokeria

Kuumenna vaniljakastike ja vesi reilusti kädenlämpöiseksi (+42 C). Lisää sokeri, kardemumma ja suola sekä osa jauhoista, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Lisää loput jauhot ja huoneenlämpöinen margariini. Alusta taikina tasaiseksi. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 30-40 minuuttia. 
Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja pyöritä siitä kaksi n. 25 cm pitkää tankoa. Jaa tangot 12 osaan. Pyöritä palat pulliksi. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.
Öljyä donitsipelti. Tee pullien keskelle reikä ja laita donitsipellille.
Paista pullia uunin keskitasossa 7-8 minuuttia. 
 
Mittaa astiaan kuorrutusta varten sokeri ja vanilliinisokeri. Sekoita. 
Voitele kypsät kuumat pullat margariinilla ja pyörittele sokeriseoksessa.
Nauti :)

Oikein hyvää vappua :)

2 kommenttia: