torstai 6. marraskuuta 2014

Marraskalenteri, päivä 6: Virkattu heijastinnauha

En pidä yhtään sellaisista kovista heijastin"pötköistä", jotka painaa ja puristaa käsivarressa ja on hetkenperästä ihan kiekurassa, vaikka kuinka yrittäisi kunnolla laittaa ne paikoilleen :-\
Sitten näin... yllätys yllätys... Pinterestissä heijastinnauhan, jossa oli virkattu tausta ja se näytti niin sievältä ja toimivalta, jotta pakkohan sellainen oli tehdä :) Ikävä kyllä blogia, jossa tuo on, ei ilmeisesti enää ole olemassa, joten kehitin idean pohjalta sitten "oman" ohjeen.
Heijastinnauha

Tarvikkeet:
Lanka: ohuehko puuvillalanka (käytin Puppets Eldorado lankaa)
Virkkuukoukku koko 1,25mm
Lisäksi 3cm leveää heijastinnauhaa (tai leveämpää, jos haluat nauhasta leveämmän)

Luo ketjusilmukoita sen verran, että niistä saa noin 3cm leveän nauhan ja silmukoiden määrä on jaollinen 6:lla (itselläni oli 12 silmukkaa).
Virkkaa sitten vielä kaksi ketjusilmukkaa (=ensimmäisen kerroksen 1. puolipylväs) ja aloita puolipylväskerrosten virkkaaminen.
Virkkaa puolipylväskerroksia, kunnes nauha on halutun mittainen (itse otin mitan sellaisesta hirvitys "pötkylästä" ja tein nauhasta noin 30cm pitkän), kuitenkin niin, että kerrosten lukumäärän on 4:llä jaollinen.

Aloita pylväskaarien virkkaaminen reunasta.
*Jätä kaksi kerrosta väliin, virkkaa 8p, jätä 2 kerrosta väliin, virkkaa yksi ks*, toista *-* reunan loppuun asti.
Virkkaa sitten päähän kaksi pylväskaarta:
*Jätä kolme silmukkaa väliin, virkkaa 8p, jätä 3 silmukkaa väliin, virkkaa yksi ks*, toista *-*.
Virkkaa toiseen reunaan myös pylväskaaret ja vielä toiseen päähän 2 pylväskaarta.

Päättele langat.

Mittaa heijastinnauhasta tarvittavan pituinen pätkä ja ompele kiinni virkattuun nauhaan. Ompele toiseen päähän tarranauhan pehmeä puoli ja toiseen päähän karkea puoli. HUOMIOI se, että toinen tarranauhan pala ommellaan nauhan alapuolelle ja toinen päälipuolelle!!!
Näitä tulee varmasti tehtyä vielä lisää, mutta...

Mitä teen toisin seuraavalla kerralla?
- Ensinnäkin korvaisin tarranauhan pätkällä leveää kuminauhaa, jolloin nauhasta tulee suljettu ympyrä. Nyt nauha nimittäin valuu alas käsivartta lenkkeillessä. Uskoisin että kuminauhallinen versio pysyisi paremmin paikoillaan :)
- Toiseksi tekisin kappaleesta hieman lyhyemmän, jotta se toimii kuminauhaidean kanssa paremmin. Ja eihän sitä heijastinta kainalon puolella tarvita ;)
- Kolmanneksi ompelisin heijastinnauhan kiinni harmaalla langalla, jotta ompelulanka ei erottuisi noin ikävästi nauhasta.
Toivottavasti tällä erottuu tuolla syksyn synkkyydessä :)

2 kommenttia: