lauantai 1. marraskuuta 2014

Marraskalenteri, päivä 1: Virkatut meikinpoistajat

Tästä se alkaa, MARRASKALENTERI!!! :)

Kalenterin ensimmäisenä ideana/vinkkinä/pikkuaskareena, miksi sitä nyt haluaakin kutsua, on "kesto"meikinpoistajat.
Itselläni on kaksi poikaa, joten he eivät näistä kovin innoissaan ole, mutta uskoisin, että teininoid... eikun siis neidit voisivat hyvinkin pitää tallaisesta pikkulahjasta :)

Virkkasin nämä omat versioni meikinpoistajista jo jokunen viikko sitten ja eilen sattumalta törmäsin Kotivinkin sivuilla huhtikuussa julkaistuun ohjeeseen samantapaisista lappusista. Siellä nämä ovat nimellä "Virkatut puhdistuslaput" :)
Alunperin idean näihin löysin Pinterestistä, mutta en kuitenkaan virkannut omia lappusiani sieltä löytämälläni ohjeella, vaan tein hieman soveltaen, jotta sain lapuista kutakuinkin saman kokoisia kuin kaupan vanulaput.
Tässä siis minun versioni meikinpoistajista :)

Meikinpoistajat/kasvolaput

Lanka: HjerteGarn Blend Bamboo
Virkkuukoukku nro 3.

Lyhenteet ja tekniikat:
kjs = ketjusilmukka
ks = kiinteäsilmukka
lk = langankierto
ps = piilosilmukka
nyppy = *Tee lk koukulle ja vie koukku seuraavaan silmukkaan (ensimmäisellä kerroksella aloituslenkkin ali), tuo lanka silmukan läpi ja vedä sitä hieman ylöspäin, jotta saat nypylle korkeutta*. Virkkaa *-* yhteensä 4 kertaa. Tee lk koukulle ja vedä lanka kaikkien koukulla olevien yhdeksän lankalenkin läpi. Lopuksi sulje nyppy yhdellä kjs:lla.
(Tältä videolta näkee idean nypyn tekemiseen, ohjeessani nyppyyn tehdään yksi langankierto enemmän kuin mitä videossa)

1.krs: Tee "taikarengas" ja virkkaa siihen 1kjs ja 8 nyppyä. Sulje kerros ps:lla.

2.krs: Virkkaa 1kjs ja sen jälkeen 2 nyppyä jokaiseen edellisen kerroksen nyppyjen välissä olevaan kjs:aan (=16 nyppyä). Sulje kerros ps:lla.

3.krs: Virkkaa 1kjs, *2 nyppyä seuraavaan kjs:aan, 1 nyppy kahteen seuraavaan kjs:aan*, toista *-* yhteensä 4 kertaa. Virkkaa sitten *2 nyppyä seuraavaan kjs:aan, 1 nyppy seuraavaan kjs:aan*, toista *-* yhteensä 2 kertaa (=22 nyppyä). Sulje kerros ps:lla.

4.krs: Virkkaa ks jokaiseen edellisen kerroksen nyppyyn sekä niiden välissä olevaan kjs:aan(=44 ks). Sulje kerros ps:lla.

Päättele langat.
Olen tämän vuoden aikana tutustunut Pinterest palveluun ja moni marraskalenterin idea onkin bongattu Pinterestistä. Pinterest on aivan mielettömän ihana idealähde, kannattaa tutustua, jos tuo ei vielä ole tuttu :)

Lisää virkattuja meikinpoistajia löytyy Pinterestistä (ja myös googlella) mm. seuraavilla hakusanoilla
- "crochet face scrubbies"
- "crochet makeup pads"
Huom! kaikissa löytyneissä tuloksissa ei välttämättä ole ohjeita

9 kommenttia:

 1. Kivaa, löysin uuden blogin! Nyt menee aikaa kun on pakko tutustua kunnolla :)

  VastaaPoista
 2. Tosi kiva idea, en olekaan ennen tälläisiin törmännyt :) Itseä onkin ärsyttänyt, kun niitä kaupasta ostettuja vanulappuja menee niin paljon koko ajan. Pitää heti kokeilla tehdä tälläisiä! :)

  VastaaPoista
 3. Huikee idis! Taidanpa kokeilla ohjetta :)

  VastaaPoista
 4. Mahtava idea ja kaunis esiinlaittokin vielä. Olen törmännyt samaan ohjeeseen Kotivinkissä, mutta jotenkin sivuuttanut asian. Hmm, tässä on selkeästi ideaa joululahjaksi, kiitos hyvästä ohjeesta!

  VastaaPoista
 5. Oi että on kauniin värisiä lappuja! Blend bamboota on tullu hamstrattua tiskirättejä varten. Puhdistuslappuja saumuroin lastenvaatteiden ompelusta jääneistä jämäpaloista, mutta nämä ovat kyllä nätimpiä😊
  Olipas mukava huomata taas marraskalenteri kun sain puhelimelle ladattua blogger-sovelluksen ja palasin pitkältä blogitauolta:)

  VastaaPoista
 6. Hei.
  Kiitos tästä ihanasta ideasta. Puhdistuslappuja toteutettu ja linkki sivuillesi löytyy julkaisusta. http://uraaitikotona.blogspot.fi/2015/06/tekeleet-kesakuussa.html

  VastaaPoista