perjantai 30. toukokuuta 2014

Opettajan "lahjontaa" ;)

Nuorimmaisella vaihtuu opettaja ensi syksyllä, joten halusin "lahjoa" opettajaa jollain itse tehdyllä. Ja kun tämä Suomen suvi on vähän vaihteleva lämpötilojen suhteen, niin huovutetut tossut tuli heti mieleen :) Mikä sen mukavampi kuin laittaa läpimät tossut jalkaan suvi-illassa kesäsaunan päätteeksi.
Valitsin langaksi Sandnesin Fritidsgarnin. Olen aikaisemminkin tehnyt tästä langasta yhdet tossut ja pidän erityisesti tuon langan huopumisesta. Pinnasta tulee mielestäni kaunis ja tasainen.
Neulomisessa sovelsin täältä löytyvää ohjetta. Salapoliisin työn mukaan saajan jalan koko on 43-44, joten sen ja aikaisemman kokemuksen mukaan neuloin tossut hieman pienemmiksi kuin ohjeessa olevat miehen koon tossut. Viimeksi kun lanka ei huopunut ihan niin paljon kuin oletin/luvattiin...

Aloitin neulomisen aina-oikein tasona 60 silmukalla.
Neuloin noin 13cm ja sen jälkeen päättelin molemmissa päissä 7 silmukkaa ja jatkoin neulomista aina-oikein pyöröneuleena 46 silmukalla.
Neuloin pyörönä 37 kerrosta ja aloitin kavennukset: *2o, 2o yhteen* x 11 ja lopuksi vielä 2o (= 35s). Seuraavaksi kaksi kerrosta aina-oikein.
Ja sitten taas kavensin: *1o, 2o yhteen* x 11 ja lopuksi 2o (= 24s). Ja taas kaksi kerrosta aina-oikein.
Jälleen kavennuskerros: *2o yhteen* x 12 (= 12s). Nyt katkaisin langan ja pujottelin loppujen silmukoiden läpi ja päättelin.
Ompelin kantasauman aloituslangalla kiinni ja päättelin senkin langan.

Sitten tossut koneeseen ja toivomaan, että koneesta tulee edes jokseenkin tossuja muistuttavat kappaleet ulos. Ja tulihan sieltä. Hieman vaati venytystä, kun pesin varmuuden vuoksi 60 asteessa, ettei tarvinnut uudestaan lykätä koneeseen liian pienen huopumisen vuoksi :) Toivotaan vain että ovat saajalleen sopivan kokoiset :)

1 kommentti:

  1. Tosissaankin kaunis pinta, ja muutenkin hyvät tossut. Mielestäni kauniimmat kuin tuossa ohjeessa.

    VastaaPoista