perjantai 29. marraskuuta 2013

Marraskalenteri, päivä 29: Vauvan unilelu

Tuttava sai pienen tyttösen jokin aika sitten ja heti mieleen tuli virkata vauvan unilelu. Jossakin näin tällaisia tehdyn, mutta en sitten enää löytänytkään ohjetta mistään, kun sitä olisin kaivannut, joten oli ihan itse sovellettava :)
Hello kittyn ohje löytyy englannin kielisenä täältä.
Linkkejä virkkaus sanastoihin löytyy esimerkiksi Marraskalenteri 2013 sivultani.

Tarvikkeet:
- Blend Bamboo lankaa: valkoista sekä pinkkiä
- hieman mustaa ja keltaista puuvillalankaa
- 2,5 mm virkkuukoukku
- täytettä

Virkkasin ohjeen mukaan pään, mutta viimeisen kerroksen jälkeen virkkasin yhden kerroksen pelkkiä kiinteitä silmukoita edellisen kerroksen silmukoiden takalaitoihin. Tämän jälkeen tein vielä kerroksen, jossa kavensin 7 kertaa. Lopuksi ompelin aukon umpeen.

Hello Kittyn korvat ja kädet virkkasin ohjeen mukaan.
Hameen virkkasin isoäidinneliönä. Aloitin virkkaamisen kuitenkin suoraan Hello Kittyn päästä, niistä silmukoista, jotka virkattiin vain takalaidoista.

Aloitus meni kutakuinkin näin:
Etsi sopiva kohta ensimmäiselle hameen kulmalle
1. Tee 3 pylvästä, virkkaa 2 kjs ja tee 3 pylvästä seuraavaan silmukkaan
2. Virkkaa 1 kjs, jätä yksi silmukka väliin ja toista kohta 1.
3. Virkkaa 1 kjs, jätä kaksi silmukkaa väliin ja toista taas kohta 1.
4. Tee kuten kohta 2
3. Virkkaa lopuksi 1 kjs ja sulje kerros piilosilmukalla (väliin pitäisi jäädä kaksi silmukkaa).

Jatka isoäidinneliön virkkaamista haluamasi määrä, kuitenkin niin, että viimeisellä kerroksella yhden sivun pylväsryppäiden määrä on parillinen.
Virkkaa valkoinen reunus. Aloita kulmasta ja virkkaa siihen kiinteäsilmukka. Jätä yksi pylväsrypäs väliin ja virkkaa 9 pylvästä, jätä taas yksi pylväsrypäs väliin ja virkkaa yksi kiinteäsilmukka. Toista tätä kerros loppuun. Päättele langat hyvin.

Ompele korvat ja kädet kiinni unileluun todella hyvin, jotta ne eivät pääse irtoamaan vauvan käsittelyssä. Minä ompelin ensin kädet/korvat kiinni ja tämän jälkeen solmin langat yhteen ennen niiden päättelyä niin, että solmun sai pään sisään piiloon.
Lopuksi kirjo puuvillalangalla Hello Kittylle silmät, viikset ja nenä. Päättele myös nämä langat hyvin.

********************
Unileluja on helppo virkata erilaisia. Etsii vain kivan näköisen amigurumiohjeen, virkkaa siitä pääosan ja mahdollisesti kädet ja korvat ja lopuksi virkkaa siihen isoäidinneliön rättiosaksi :)

2 kommenttia: