torstai 28. marraskuuta 2013

Marraskalenteri, päivä 28: Pyyheripustimet

En tiedä teistä, mutta meillä tuppaa pyyhkeiden ripustuslenkit katkeilemaan joka pyyhkeestä, mikä on äärimmäisen ärsyttävää, kun pyyhkeet ei sen jälkeen meinaa millään pysyä koukussa :(

Kaapissamme pyöri pitkään vanhoja verhonipsuja, ja kun kaupassa törmäsin Prymin muovisiin "virkkausrenkaisiin", niin siitä se ajatus sitten lähti ;)
Pyyheripustimet ovat äärimmäisen käytännölliset antaa lahjaksi ja niistä saa helposti tehtyä saajansa "näköisiä" :)
Näihin tarvitset jämälankoja, muovisia renkaita sekä verhonipsuja tai henkseliklipsuja.
 • Virkkaa muovirenkaan ympärille silmukoita niin paljon, että rengas peittyy. Minulla tuli silmukoita yhteensä 25, kun renkaiden halkaisija on 26mm ja lanka Novitan nallen paksuista lankaa.
 • Virkkaa 2 kjs (= 1. puolipylväs) ja 7 puolipylvästä, käännä työ.
 • Tee puolipylväskerroksia yhteensä 8 (tai enemmän mikäli haluat).
 • Virkkaa vielä yksi kerros puolipylväitä siten, että teet kavennuksen molemmissa reunoissa. Näin "kulmat" eivät vilku ripustimen takaa. Katkaise lanka, mutta älä päättele
 • Taita virkattu puolipylväsnauha puolivälistä ja ompele se ripustimen taakse äsken katkaisemallasi langalla. Mikäli käytät henkseliklipsuja, muista pujottaa se nauhaan ennen kiinni ompelua. Päättele langat.
 • Liimaa ripustimeen jokin koriste ja sitten ripustin onkin jo valmis :)
Aikaisemmin olen tehnyt hieman erilaisia ripustimia :)
Minulla ei ole ohjetta yllä oleviin ripustimiin, koska virkkasin ne täysin kokeilemalla. Muumeissa tein ensin mallin paperille ja tämän jälkeen sovitin virkkausta malliin työn edetessä. Näin tiesin, milloin piti lisätä silmukoita ja milloin taas vähentää.
Näiden ripustimien reunat tuppaavat menemään ikävästi rullalle, joten seuraavalla kerralla liimaan ripustimien taakse palan huopaa. Uskoisin, että se estää tuon rullautumisen.

Tässä vielä kuva virkkausrengaspaketista.

7 kommenttia:

 1. Onpas jälleen mukava idea! Samanlainen kasa verhonipsuja odottaa minullakin kaapissa:). Löysitkö nuo renkaat ihan marketista vai pitikö etsiä "alan kaupasta"?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Löysin nuo renkaat lankakaupasta. Marketeista en tiedä, josko niistä tuollaisia löytää, mutta toki kannattaa tarkistaa niidenkin käsityöhyllyt :)

   Poista
 2. Tosi kiva idea!

  Mutta arvatkaapa mitä... marraskuu lähestyy loppuaan! Iiiks! Paniikki! Kait sinä jatkat meidän lukijoiden ilahduttamista joulukalenterilla? Joohan!?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D
   Ikävä kyllä tämän hetken ideat (ja aikakaan) eivät varmaan riitä ihan koko joulukuun kalenteriin, mutta ehkä joulukuussa vielä jotain päivityksiä blogiin tulee ;)

   Poista
 3. Kiva idea ! Mukavia ovat olleet kaikki muutkin vinkit. Kiitos Sinulle mukavista ja hyödyllisistä iltahetkistä blogiasi seuraillen

  VastaaPoista