lauantai 16. marraskuuta 2013

Marraskalenteri, päivä 16: Sytykeruusut

Hieman erilaisempi lahjaidea takan omistavalle on itsetehdyt sytykeruusut.
Sytykeruusujen tekoon tarvitaan munakennoja sekä kynttilänpätkiä.
Sytykeruusujen tekeminen aloitetaan repimällä munakennoista irti "kupit" sekä repimällä kannesta ja muista kennon osista suikaleita.
Suikaleet rullataan tiiviiksi rullaksi ja asetetaan kupin sisään. Tarvittaessa voi pienemmillä kennon palasilla vielä tiivistää ruusua kupin sisällä.
Seuraavaksi pitää sulattaa kynttilät. Tähän löytyy useampia eri tapoja googlettamalla. Minä sulatin kynttilän lasipurkissa, kuumassa vesihauteessa. Eli kynttilänpätkät laitetaan lasipurkkiin, jonka suuaukko on riittävän iso, jotta ruusut mahtuvat kulkemaan siitä pihtien kanssa. Lasipurkki laitetaan kattilaan, jossa on vettä. Vesi kuumennetaan lähes kiehuvaksi ja kynttilöiden annetaan sulaa veshauteessa. Kun kynttilät ovat sulaneet, otetaan pihdeillä yksi ruusu kerrallaan ja dipataan se sulaan steariiniin. Kynttilät valutetaan hyvin, minkä jälkeen ne laitetaan kuivumaan leivinpaperin päälle.

Sellofaaniin pakattuna näistä saa kauniin ja hieman erilaisemman lahjan annettavaksi :)

Ja uskokaa pois, nämä todella toimivat :)

2 kommenttia:

  1. Sinulta tulee toinen toistaan ihanampaa vinkkiä jouluun. Osan toteutus tuleviin vuosiin. Aikaisempi hillopurkin pitsiliinatuunaus otetan käyttöön tänä jouluna.

    VastaaPoista
  2. <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<wauuu

    VastaaPoista