lauantai 18. toukokuuta 2013

Uusi virkkuukoukkukotelo

Siskoni toi laivalla käydessään lapsille Menthos karkkiputkilot tuliaisiksi ja hyvään aikaan toikin, nimittäin ergonomiset virkkuukoukkuni tarvitsivat uuden säilytyspaikan. Niiden määrä kun on kasvanut niin paljon, etteivät ne enää vanhaan putkiloonsa mahtuneet. Nämä ovat aivan loistavia virkkuukoukkuja, muita en enää käytäkään. Ainoa miinus on, että suurin koko näissä on 6.0mm :)
Menthos putkilo sai luvan muovautua uudeksi koukkujen säilytyspaikaksi. Pitkän aikaa putkilo sai olla sellaisenaan, kun odotin inspiraatiota siitä, miten putkilon päällystän. Sitten ostin toista projektia varten palan kangasta ja siitä se ajatus sitten lähti...
Tarvikkeet:
- pahviputkilo
(- valkoista askartelumaalia)
- kangasta
- decoupage lakkaa
- lankaa
- virkkuukoukku

Ohje:
  • Sahaa putkilo sopivan mittaiseksi.
  • Liimaa putkilon toiseen päähän erillinen pahvi pohjaksi. Minä käytin Menthos purkin omaa muovista pohjakappaletta ja liimasin sen nurin päin putkilon toiseen päähän.
  • Jos putkilon pinnassa on kovin värikästä tekstiä tai kuvia, maalaa putkilo askartelumaalilla, jotta kuviot eivät näy kankaan läpi. Mitä ohuempi kangas, sitä peittävämpi maalin pitää olla. Varo, ettei pahvi vety maalatessa.
  • Mittaa kankaasta tarkasti putkilon ympäri menevä kappale. Kangas saa mennä putkilon suuaukon yli 1-2cm, mutta pohjassa sen olisi hyvä ola juuri reunan tasalla.
  • Kun maali on kuivunut, sivele putkilon pintaan ohuelti decoupage lakkaa ja aseta kangas kiinni lakkaan. Sivele lakkaa nyt kankaan päälle kauttaaltaan ja tasoita samalla kangasta, jos siihen uhkaa muodostua ryppyjä. Taittele yli menevä kangas suuaukon reunan yli putkilon sisäpuolelle ja "liimaa" se kiinni sisäpintaan lakan avulla. Anna lakan kuivua hyvin.
  • Virkkaa putkilon pohjan päälle koristeellinen suojus ja lisäksi virkkaa putkilolle kansi. Kantta voi vahvistaa esimerkiksi laittamalla kannen "sisään" pyöreän pahvin palan. Minä virkkasin sekä pohjan että kannen niin, että ensin virkkasin tarvittavan kokoisen pyöreän kappaleen kiintein silmukoin ja sitten tein koristeelliset reunukset jotenkin soveltaen :)

Olen tehnyt aikaisemmin muutaman putkilon, joista lisäinfoa löytyy seuraavista kirjoituksista:
Ensimmäinen putkiloni.

1 kommentti:

  1. kauniita koteloita :) minäkin voisin tollaisen tai kaksi tarvita :D

    VastaaPoista