perjantai 17. toukokuuta 2013

Kohti kesää kera villasukkien

Kesä tulla jolkottaa, mutta tarve villasukille on silti kova. Asunnossamme on lattialämmitys ja kun se ilman lämmetessä laitetaan pois päältä, meinaa varpaat jäätyä vaikka korvantaustat olisivatkin hiessä. Niinpä villasukkia tarvitaan.

Oma villasukkien neulominen on ollut melkoisen vähäistä. Pikaseen laskettuna olen neulonut yhteensä viidet sukat (nämä uusimmat jo mukaan luettuna). Innostus sukkien neulomiseen hiipuu aina viimeistään siinä vaiheessa, kun huomaan toisen sukan olevan (tarkoista laskelmista huolimatta) pienempi kuin toisen. Mistä lie johtuu, mutta jostain syystä minulle on todella vaikeaa saada sukat saman kokoisiksi. Ainoa kerta jolloin neulomani sukat ovat olleet saman kokoiset, oli kun neuloin kahdet sukat samanaikaisesti pyöröpuikoilla.

No, yritys kannattaa ja jostain oudosta syystä sain näissä sukissa ainakin koon kohdalleen. Sukat on tehty Ravelrysta löytyvällä (suomenkielinen) Fredrika-sukat ohjeella. Pidän enemmän lyhytvartisista sukista, joten tein näihin sukkiin vain kerrokset 1-15 mallikaaviosta 1 ja aloitin sitten kantakiilan tekemisen.
Palmikoiden teko ei ole oikein minun juttu, saan ne aina näyttämään ihan harakanvarpailta, mutta ehkä sitä tekemällä joskus oppii. Hauskan yksityiskohdan sukkaan tekee tuo sukan päälle tuleva kiilamainen joustinneule osuus. Se saa sukan näyttämään enemmän tossulta kuin sukalta. Kaiken kaikkiaan oiva malli ja saatanpa tehdä useammatkin sukat tällä mallilla :)
Lankana minulla oli Viking:n Ville ja sukkapuikot kokoa 3,5.

1 kommentti: