sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Whoopiet

Uusimmassa Pirkassa oli whoopie ohje, joka houkutti kokeilemaan. Tänään sitten päätin niitä tehdä, kun vanhempani saapuivat kyläilemään.
Nämä olivat kyllä hyviä, mutta ensi kerralla ehkä vähennän hieman sokerin määrää taikinassa. Ja soveltamani täytteen voisi tehdä ilman vispikermaa, eli pelkkä rahkakin lisämarjoilla voisi olla hyvää täytteenä. Mutta kaikenkaikkiaan nämä olivat silti oikein hyviä :)

Whoopiet

100 g voita
1 dl sokeria
1/2 dl fariinisokeria
1 kananmuna
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl mantelijauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
3/4 dl maitoa

Täyte:
2 dl vispikermaa
1 prk (200 g) kuningatar-rahkaa
pakaste mustikoita
tomusokeria halutessa

Vatkaa pehmeä voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää muna hyvin vatkaten.
Yhdistä vehnäjauhot, manteli- ja leivinjauhe sekä vanilliinisokeri keskenään. Sekoita jauhoseos vuorotellen maidon kanssa taikinaan.
Nostele taikinasta kahden lusikan avulla pieniä nokareita leivinpaperin päälle pellille (noin 40 kappaletta). Jätä hieman leviämisvaraa. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla, 10-12 minuuttia. Anna jäähtyä.

Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon rahka sekä kohmeiset mustikat. Lisää tarvittaessa tomusokeria. Levitä täytettä puolelle whoopie pohjalle ja laita toiset pohjat kansiksi. Anna leivonnaisten mehevöityä jääkaapissa noin 1/2 tuntia ennen tarjoamista. Säilytä whoopiet jääkaapissa. Voit myös pakastaa ne.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti