tiistai 19. maaliskuuta 2013

Pitkästä aikaa jotain ompeluksiakin

Neulomisen ja virkkaamisen ohessa otin ompelukoneen esiin pitkästä aikaa, kun piti toiselle karvakorvalle ommella juoksuhousut. Kaupan juoksuhousut on enemmän jos vähemmän epäsopivat neiteen pyllylle ja ne tuppaavat vielä joutumaan tuhon kohteeksi, kun emme ole kotona vahtimassa. Juoksuhousut ovat vielä kohtuu hintasia kaupassa, joten tuumasin, että tulee halvemmaksi tehdä juoksuhousut itse, vaikka aikaa ja hermoja siihen meneekin...
Mallipohjaksi otin yhdet kaupasta ostetut, lähes tuhotut pöksyt, jotka olivat aivan liian isot meidän pikkuneidille. Hetken mallailun ja mittailun jälkeen tein koekappaleen lakanakankaasta ja kun se osoittautui kooltaan sopivaksi, niin sitten vaan kaavaa piirtämään ja kangasta leikkaamaan :)
Hieman häntäaukkoa pitää siirtää seuraavissa pöksyissä ylemmäksi, mutta muuten housut onnistuivat kohtuu hyvin.
Kankaaksi valitsin kestovaipoissa käytettävän Pul Br kosteussulkukankaan. Reunoissa on joustava kanttinauha ja vyötäröllä kuminauha sekä tarranauha, jonka karkea osa on ommeltu kiinni kankaaseen ja pehmeä osa leveään kuminauhaan.
Pul kangas osoittautu melkosen haastavaksi neulottavaksi, tahmea pinta ei meinannut millään liikkua ompelukoneen paininjalan alla ja jälki oli sitten sen näköistä. Onneksi kansalaisopiston kurssin opettaja vinkkasi, että kannattaa laitta esim. silkkipaperi kankaan ja paininjalan väliin ja kokeilla josko niin onnistuisi paremmin. Ja onnistuihan se, ei mitään ongelmia enää sen jälkeen, ainakaan kankaan liikkumisen suhteen ;)

2 kommenttia:

  1. Kyllä näissä kelpaa keikistellä! :o)

    VastaaPoista
  2. Ai kun huvitti katsoa, kun en ole koskaan nähnyt koiralla juoksuhousuja. Ei täällä maalla semmoisia hienouksia tunneta =) Hyvinhän nuo näkyy pyllyyn istuvan. Itsellä onneksi on poikakoira, joka kyllä kiskoo joka nartun perään =)

    VastaaPoista