keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Klipsuista on moneksi

Monessa blogissa olen törmännyt käsitöihin, joissa on yhdistetty tölkkien klipsut ja virkkaus. Ja yllättäen minuun iski into kokeilla myös tuota käsityömuotoa. Ongelmaksi muodostui, että mistä ihmeestä saisin klipsuja riittävästi, meillä kun harvoin on mitään tölkkijuomia. Onneksi töistä löytyi klipsujen kerääjiä ja vanhempanikin ovat saaneet tuttavat ottamaan klipsut talteen tölkeistään :) Ensimmäinen työ valmistui yhdessä illassa, jos nyt ei lasketa mukaan klipsujen valmisteluun mennyttä aikaa...
Tosiaan, enemmän aikaa sai kulumaan tölkkien klipsujen valmisteluun, kuin itse virkkaamiseen. Ensin pesin klipsut, sitten kuivatin ne hyvin, sitten napsin lattapihdeillä ylimääräiset lenkit pois klipsuista (ne joilla klipsut on kiinni tölkeissä), sitten vasaralla taitoin terävät reunat suoraksi ja lopuksi hioin viilalla suurimmat terävät kulmat pois. Huh, mikä homma...
Sitten pitikin miettiä, että mitä virkkaisin aluksi, klipsuja kun ei loppuviimeksi ollut kuin parisen sataa kappaletta. No, purkkihan siitä sitten tuli, kuten ylemmästä kuvasta (ehkä) voi päätellä. Idean sain täältä. Pohjan tein hieman eri tavalla, virkkasin nimittäin keskelle ympyrän muotoisen palan, jotta pohjan sai umpeen (hieman liian iso tuli tuosta palasta, vaikka alkuun näytti, että se olisi liian pieni).
Kaikenkaikkiaan tähän purkkiin meni 175 klipsua. Juu-uh, luit oikein. Jokaisessa "pötkylässä" on 10 klipsua ja pötkylöitä on yhteensä 15 kappaletta. Lisäksi pohjassa on vielä 25 klipsua. Seuraavaan purkkiin kyllä virkkaan koko pohjan ilman klipsuja, jotta se ei naarmuta tasoa, jolla purkki majailee. Tämä purkki päätyi työpaikalle esimerkki- ja "kerjuupurkiksi", jotta saisin lisää ihmisiä klipsuja keräilemään :)
Käytin virkkauksessa Nalle-lankaa ja koon 2,5 virkkuukoukkua. Jatkossa tulen luultavimmin käyttämään jotain puuvillalankaa, mutta tämä oli nyt tällainen ensiyritelmä ja ei sattunut sopivan väristä puuvillalankaa olemaan lankavarastossa :)

6 kommenttia:

 1. Mitä lankaa käytit tuossa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käytin tässä Nalle-lankaa, mutta jatkossa tulen varmaan käyttämään jotain puuvillalankaa.

   Poista
 2. Okei :) Hieno on purkki ja mahtava idea, osaiskohan sitä itsekin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Purkki oli helppo tehdä. Yhden "pötkylän" tekemiseen meni aikaa noin viisi minuuttia. Enemmän kului sitten aikaa pötkylöiden kiinni neulomiseen, mutta ei siihenkään ihan loputtomasti. Ei muuta kuin rohkeasti yrittämään :)

   Poista
 3. Kävisikö vaikka kukkaruukun päälle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Idean alkuperäisessä lähteessä tällainen purkki oli tehty juurikin kukkaruukun päälle, eli hyvin toimii :)

   Poista