tiistai 5. helmikuuta 2013

Hyvää Runebergin päivää

Viime vuonna jäi Runebergin tortut tekemättä, mutta eipä jäänyt tänä vuonna :)
Sen pidemmittä puheitta ohjeeseen, joka on otettu kirjasta "Perinnemakuja maakunnista".

Runebergintortut

150 g margariinia
1 dl sokeria
0,5 dl fariinisokeria
2 kananmunaa
1,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl korppujauhoja (laitoin puolet murskattuja Digestive-keksejä)
1,5 dl mantelijauhetta
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 dl kermaa

Päälle:
vadelmahilloa
1 dl tomusokeria
1 rkl vettä

Vaahdota margariini ja sokerit. Vatkaa kananmunat joukkoon yksitellen. Sekoita kaikki kuivat ainekset keskenään ja lisää taikinaan yhdessä kerman kanssa.
Laita taikina haluamasi kokoisiin vuokiin. Halutessasi paina taikinaan pieni kuoppa ja laita sinne hieman vadelmahilloa. Peitä hilloa hieman taikinalla ennen uuniin laittoa. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
Sekoita tomusokeri veden kanssa ja tee torttujen päälle ympyröitä. Laita vadelmahilloa ympyröiden keskelle.

Vinkki: Taikina on helppo laittaa vuokiin, kun sen ensin laittaa pakastepussiin, sitten leikkaa pussin kulmaan sopivan kokoisen aukon ja pursottaa taikinan vuokiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti