sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Höttöset ja vadelmaleivokset

Yksi lapsuuden muistoistani on mummin tekemät höttöset. Mummilassa odotti usein uunituoreet höttöset ja lasi kylmää maitoa. Ja maistui ne höttöset seuraavana päivänäkin :)
Kun sitten itse olin aikuisiässä, etsin höttösten ohjetta kivien ja kantojen koloista. Ei auttanut google eikä muutkaan hakukoneet, höttösiä ei tuntunut kukaan tuntevan saatikka sitten leipovan :(
Myöhemmin minulle selvisi, että nuo herkut tunnetaan paremmin nimellä kahvikehrät ja sillä kun etsin, niin jo löytyi ohje näihinkin :)

Hieman on hassun näköisiä nämä minun höttöseni, mutta tässä nyt kuitenkin ohjetta :)

Höttöset

150 g margariinia
6 dl vehnäjauhoja
Nypi margariini ja jauhot muruseokseksi.

2 kananmunaa
2 rkl sokeria
Sekoita munat ja sokeri keskenään.

3/4 dl maitoa
50 g hiivaa
Murenna hiiva kylmään maitoon. Sekoita muruseokseen yhdessä kananmunaseoksen kanssa.

Täyte:
100 g margariinia
100 g tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
Vaahdota täytteen ainekset.

Kauli taikina ohueksi levyksi. Levitä täyte levylle ja kääri rullalle. Leikkaa noin 2cm levyisiksi paloiksi. Laita palat paperisiin vuokiin ja kohota liinan alla 1-2 tuntia.

Voitele kananmunalla ja lisää pinnalle raesokeria. Paista 200 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
---------------------------------------
Lisäksi leivoin uusimmassa Pirkassa olleen ohjeen mukaan ystävänpäiväleivoksia. Nämä olivat mukavan raikkaita :)

3 kommenttia:

  1. Haa! Just katselin Pirkassa noita vadelmaleivoksen ohjetta. Tuo "mukavan raikkaita" kuulostaa kehulta, joten pitää todellakin itse kokeilla tätä ohjetta :)

    VastaaPoista
  2. Slurps! Nyt lähden ropletamaan kaapeille...

    VastaaPoista