perjantai 4. tammikuuta 2013

"Välineurheilua"

Jostain syystä tuntuu siltä, että kaikki käsityöalat on enemmän jos vähemmän välineurheilua. Jokunen aika sitten ompelin pari mukimattoa opiston kurssilla. Silloin palojen tekoon käytin normi viivotinta, lyijykynää ja saksia. Ja aikaahan siihen sai kulutettua melkoisen kauan. Sitten aloitin tämänkin käsityöinnostuksen vallassa välineurheilun ja hankin alustan (pienen, koska oli halvempi), pyöröleikkurin sekä tilkkuilijan viivaimen, vaikka hieman ihmettelinkin mihin sitä tarvitaan kun on tavallisetkin viivottimet olemassa.
No, enpä ihmettele enää. Melkoisen käteviä välineitä ovat. Aikaa säästyi minuuttitolkulla ja aloituskin tuntuu nyt siedettävämmältä, kun tietää ettei tilkkujen nysväämiseen enää mene ikä ja terveys. Viivainkin osoittautui turvallisen leveäksi, ettei tarvitse pelätä sormiaan pyöröleikkurin kanssa, sen terä kun tuntuu olevan melkoisen terävää tekoa.
Ehkäpä tästä vielä mukimattoja saadaan lisää, jo olen niitä kaivannutkin :)
Huomasin muuten tätä kirjoittaessa, että tuosta yhdestä kangaspalastahan saa oikein oivan mukimaton ohjelmistosuunnittelijalle ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti