perjantai 11. tammikuuta 2013

Lankoja lankoja...

... aina vaan lankoja :)
Piitkästä pitkästä aikaa ajattelin virkata amigurumin. Syynä tähän työkaverin siirtyminen toiseen yritykseen ja halusin tehdä hänelle jotain, joka muistuttaisi häntä vanhasta työpaikastaan ja toivottavasti auttaisi pitämään ihanan positiivisen asenteensa myös uudessa työtehtävässään :)
Noh, kun sitten etsiskelin amigurumiin sopivaa lankaa amigurumilankavarastostani, niin enpä löytänytkään sopivaa väriä, en vaikka värejä löytyykin 28 erilaista ja niissäkin kaksi on keltaista. Mainittakoon, että keltaista tarvitsin, mutta nuo jo omaavani keltaiset oli aivan väärän keltaisia, toinen oli liian hempeä ja toinen liian oranssihtava ja minä kun halusin auringonkeltaisen. Harmi, piti lähteä lankakauppaan ;)

Amigurumilankoja tutkiessa tuli mieleen, että pitäisiköhän tehdä lankavarastolle inventaario... Mistä lie mielen sopukoista tullut idea pyöri mielessä niin pahasti, että oli pakko kiikuttaa kaikki lankalaatikot ja nyssäkät makuuhuoneeseen ja aloittaa niiden purkaminen. Kaduin ideaa ensimmäisen puretun laatikon jälkeen, mutta jatkoin sinnikkäästi...
Tuon verran lankoja jaksoin purkaa laatikoista ja pussukoista... Purkamatta jäi torkkupeittolangat, Tallinnan reissulta tuodut langat ja tietenkin jo ensimmäisessä kuvassa olleet amigurumilangat. Niin ja toiseen kuvaan päätyi virkkauslangat, niitä on onneksi vähän (jos ei lasketa mukaan muutamaa ikivanhaa luonnonvalkoista kalalankarullaa...).
Lankavalikoimastani huomaa hyvin, että suosin pieniä virkkaus- ja neuletöitä. Sen verran monenlaista lankaa löytyy ja pieni määrä aina yhtä lajia ja väriä.
Vielä kun muistais mihin projekteihin mikäkin lanka on aikanaan hommattu...

2 kommenttia: