keskiviikko 19. joulukuuta 2012

Omatekoinen mysli

Tampereen käsityömessuilta marraskuussa tuli tilattua kaksi käsityöaiheista lehteä, joista toinen oli Kotoliving. Lehteä selatessa törmäsin myslin ohjeeseen, ja pitihän sitä kokeilla. "Hieman" ohjeeni poikkeaa lehden ohjeesta, koska kaapista ei löytynyt kaikkia ohjeen aineksia, mutta hyvää tuli silti :)
Mysliä tehdessä kävi mielessä kerran jos toisenkin, että mitäköhän tästäkin tulee. Ensimmäinen epäilys tuli heti alkuun, kun sekoittelin myslin aineksia keskenään, koska seoksen tuoksahdus ei ollut kovin miellyttävä. Sitten paahtaessa tuntui, että eihän tämä seos ollenkaan tule sellaiseksi rapeaksi, kuin mitä kaupan muromyslit ovat. Makukin oli todella pliisu ja epämiellyttävä tuoksahduskaan ei ollut poistunut paahtamisen aikana. No, ei silti auttanut muu kuin purkittaa mysli odottamaan syömistä (mikä ei houkuttanut lainkaan hajun ja koostumuksen puolesta).
Mutta kuinka ollakaan, seuraavana päivänä kun maistoin mysliä, olikin koostumus muuttunut rapsakaksi ja maku todella herkulliseksi. Niin ja hajukin oli poistunut yön aikana :) Nyt ei millään malttaisi pysyä poissa myslipurkilta ;) Hätähousun pitää vain odottaa, että mysli makustuu aikansa, ennen kuin sitä kannattaa maistella enemmän.
Muromysli
8 dl  neljänviljanhiutaleita
2 dl  kauraleseitä
1 dl  auringonkukansiemeniä
1 dl  hasselpähkinärouhetta
2 dl  cachew pähkinöitä (karkeaksi rouhittuna)
2 dl  vettä
1 dl  rypsiöljyä
1 dl  siirappia (laitoin 1/2dl vaaleaa + 1/2dl tummaa)
1/2 dl  ruokokidesokeria
2 rkl  hunajaa
2 tl  kanelia
1 tl  vaniljasokeria
100g  kuivattuja mansikoita
100g  kuivattuja karpaloita

Sekoita kuivat aineet keskenään (ei kuitenkaan kuivattuja marjoja).
Sekoita vesi, öljy, siirappi, hunaja, sokeri ja mausteet kattilassa. Kuumenna kunnes sokeri sulaa, mtta älä anna kiehua.
Kaada siirappiseos kuivien aineiden joukkoon ja sekoita hyvin.
Levitä seos kahdelle uunipellille ja paahda 175 asteisessa uunissa noin puoli tuntia. Kannattaa seurata paahtumista, jotta seos ei pääse palamaan. Itse myös sekottelin seosta pari kertaa paahtamisen aikana.
Anna myslin jäähtyä kunnolla. Paloittele kuivatut marjat ja sekoita myslin joukkoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti