maanantai 10. joulukuuta 2012

Nappikukkia talven keskelle

Kävin jokin aika sitten kaupungilla ompelutarvikeliikkeessä ostamassa vetoketjuja ja näin siellä seinällä nappikukkia. No, pakkohan se oli sitten ostaa nappeja ja tehdä sellaisia itsekin. Jotkut käyttävät nappikukkia esimerkiksi koruina, mutta minä kun en ole koruihminen lainkaan, niin minulla ei ole harmainta aavistustakaan, mihin kukat laittaisin, mutta näiden tekeminen oli  niin helppoa ja kivaa, että jo pelkästään sen takia näiden tekoa kannatti kokeilla ;)
Nappikukkiin ei tarvita muuta kuin nappeja ja liimaa sekä mielellään sellainen alusta, johon napit saa kiinni esimerkiksi nupppineuloin liiman kuivumisen ajaksi. Itse käytin taitettavaa lämpöistuinalustaa, se kun on taitettuna sopivan paksu niin, ettei nuppineulat tule läpi toiselta puolelta.

Tässä kuvaus, miten nappikukat tein...
Ihan ensin asettelin terälehtinapit (5 kpl) kukan muotoon.
Tämän jälkeen kiinnitin napit nuppineuloilla alustaan.
Levitin liimaa nappien päälle ihan sisäreunan tuntumaan ja laitoin keskinapin paikoilleen. Myös keskinappi kannattaa kiinnittää nuppineuloin alustaan, jotta se ei vahingossa liikahda pois paikoiltaan. Lisäksi keskinappi kannattaa olla melko paljon isompi kuin terälehtinappien, jotta napit pysyvät hyvin kiinni toisissaan. Itse asiassa osassa tekemistäni kukista keskinapit saisivat olla piirun verran isompia, mutta hei, nämähän ovat vain kokeilukappaleita... :)
Kun liima oli kuivunut, irrotin nuppineulat ja osaan kukista liimasin toisen keskinapin kukan toiselle puolelle. Tämä tukevoittaa nappikukkaa. Ne, joihin en toista keskinappia laittanut, saatan neuloa johonkin käsityöhön koristeeksi :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti