tiistai 16. lokakuuta 2012

Lämmikettä matkapuhelimelle talvea odotellessa

Nyt kun lasten varpaat pysyvät lämpiminä talvellakin, niin pitihän sitä matkapuhelimellekin jokin lämmin kääre tehdä, jottei se ihan hyydy mahdollisina talven pakkaspäivinä...
Lankana käytin Sandnesin Tovea, joka huopuu noin 20% pesussa. Puikkoina 3,5mm sukkapuikot.

Ohje:
- Mittaa matkapuhelimesi koko (ympärys sekä korkeus) ja lisää mittoihin hieman yli 20%. Näin saat selville, kuinka suuren kotelon matkapuhelimellesi tarvitset. Esimerkiksi, jos matkapuhelimesi ympärysmitta on 13cm ja korkeus 11cm, tarvitset sille noin 16cm (=2x8cm) x 14cm kokoisen kotelon.

- Luo tarvittava määrä silmukoita Magic Cast on tekniikalla (pdf-tiedosto). Mikäli sinua ei haittaa, jos kotelon pohjassa on sauma, voit luoda silmukat ihan tavallisestikin. Tove langan neuletiheys on noin 24s = 10cm, eli esimerkin koteloon, jonka ympärysmitta on 16cm luo 20 silmukkaa kummallekin puikolle, yhteensä siis 40 silmukkaa (tavallisessa aloituksessa luo 40 silmukkaa).

Yritin kuvata videon Magic Cast On -tekniikasta...
Tekniikka lyhyesti:
  • Tee aloitussilmukka. Novitan ohjeesta poiketen itse teen aloitussilmukan alemmalle puikolle. Näin viimeinen luotu silmukka tulee ylemmälle puikolle ja neuleen jatkaminen on helpompaa, koska kerrosten neulominen aloitetaan alemmalta puikolta.
  • Kerältä tuleva lanka kulkee peukalolla ja tällä luodaan ylemmän puikon silmukat. Etusormella olevalla langalla luodaan siten alemman puikon silmukat. Eli silmukat luodaan puikoille "ristiin" sormiin nähden.
- Jaa silmukat neljälle sukkapuikolle ja aloita aina oikein neuleen neulominen suljettuna alemmalta puikolta. Huom! 2. puikon silmukat on luontitavasta johtuen "nurin" puikolla, joten ne pitää ensimmäisellä kerroksella neuloa oikein silmukoiden takareunasta. Jatka aina oikein neuleen neulomista tarvittava määrä. Esimerkin tapauksessa 14cm. Magic Cast On -tekniikalla aloitettaessa ensimmäiset kerrokset saattavat olla melko haasteellisia neuloa, mutta se on vaivan arvoista, uskokaa pois :) (Kuvasta huomaa jotenkuten, että aloitus on saumaton Magic cast on -tekniikalla)

- Päättele langat. Mikäli et käyttänyt saumatonta aloitusta, neulo kännykkäkotelon alareuna tässä vaiheessa kiinni.

- Huovuta kotelo pesukoneessa, 40 asteessa. Muotoile ja tarvittaessa venytä koteloa heti pesukoneesta oton jälkeen, kun se on vielä kostea.

- Ompele kotelolle vuori haluamastasi kankaasta. Kiinnitä vuorikankaaseen tukeva kovikekangas, jotta saat kotelolle hieman ryhtiä.

- Ompele vuoreen läppä ja siihen neppari, jonka vastakappale on huovutetussa kotelossa. Ompele vuori kiinni huovutettuun koteloon joko käsin tai koneella.

- Koristele kännykkäkotelo haluamallasi tavalla. Itse leikkasin huopakankaasta kukan terälehdet ja keskiön, jotka liimasin koteloon Erikeeper liimalla. Saapi nähdä miten kauan koriste kotelossa kestää ;)

2 kommenttia: