sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Käsityömatka kohti Tallinnaa

Ihanaisten työkavereiden kanssa olemme jo jokusen kuukauden suunnitelleet Tallinnan matkaa, aatoksissa vain ja ainoastaan Tallinnan käsityökaupat, Karnaluks etunenässä. Ja vihdoinkin tuo matka toteutui :)
Ensimmäinen matkakohteemme Tallinnassa oli Karnaluks käsityötukku. Lähdimme matkaan Tallinnan sataman D-terminaalin lähettyviltä tuolla ihanalla pinkillä limusiinilla... Viitsi vitsi... ihan vain bussilla nro 2 taitoimme matkan, vaikka olisihan tuollaisella limusiinilla ollut kiva päästä hieman Tallinnaa kiertelemään, niin ihqun värinenkin kun sattuu olemaan :)
Bussista jäimme pois Autobussijaam pysäkillä, josta kävelymatkaa Karnaluksiin oli enää muutama sata metriä.
Karnaluks sijaitsee K.A. Hermanni nimisellä kadulla, talossa, jonka Tartu mnt:n puoleisesta kulmasta löytyy Mack niminen ravintola ja myöskin biljardisali, vinkkinä miehille ;) Tästä kuljetaan pieni matka K.A. Hermanni katua eteenpäin kohti C rappua. Siitä sisään ja opasteita seuraten rappusia ylös kohti ovea, jonka vieressä lukee Karnaluks. Ovi on lukossa, mutta ovikelloa soittamalla pääsee sisään käsityöparatiisiin.

Ja sitten ei muuta kuin kori kouraan ja kiertelemään.
Käsityötarvikkeita löytyy ihan joka lähtöön, on puikkoja, koukkuja, saksia, neuloja, pihtejä, tilkkutyötarvikkeita ja...
...löytyy nauhoja, tupsuja, vetoketjuja, helmiä ja vähän lisää nauhoja, tupsuja ja vetoketjuja ja...
...on nappeja jos jonkinmoisia...
...ja ennen kaikkea Karnaluksissa on lankoja, lankoja ja taas lankoja...
Karnaluksissa vierähti meiltä muutama tunti, joten ihan pikamatka ei riitä Karnaluksvierailulle :) Kassallakin aikaa saa kulumaan, kun kassasysteemit eivät ole ihan viivakoodin lukua ja sitten on valmis, mihin olemme täällä Suomessa tottuneet. Maksuvälineenä Karnaluksissa kelpaa VAIN ja ainoastaan käteinen.

Karnaluksista suuntasimme takaisin Tartu mnt:lle ja sen toisella puolella olevaan Löng ja Löngast (Wool & Woollen) kauppaan.
Tämä kauppa on pieni, mutta mielestäni ihanan kodikas. Myyjä oli todella ystävällinen ja tarjosi kahvia/teetä kävijöille. Kaupan perällä olikin aivan ihanan pieni nurkkaus nojatuoleineen (ja taitaapa kissakin vierailla siellä joskus, kun ikkunassa oli kissan kuva ja laudalla ruokakippo).

Löng ja Löngast kaupassa on myynnissä mm. Noro lankoja sekä Dropsin lankoja. Noro langat myydään kartiolta, mikä onkin todella hyvä, sillä kyseessähän on liukuvärjätty lanka, jossa kerän vaihtuessa saisi aina etsiä oikean värikohdan, jotta työhön ei tule outoja värihyppäyksiä.
Löng ja Löngast kaupasta jatkoimme kulkua Tartu mnt:tä pitkin kohti Stockmannia. Hieman ennen Stockmannia, Tartu mnt:n oikealla puolella (eri puolella siis kuin Löng ja Löngast) sijaitsee suuri, siis todella SUURI kangaskauppa KangaDzungel. Jos Karnaluks sai aikaan lankaähkyn, niin tämä kauppa aiheutti kangasähkyn, niin paljon kankaita tuolla oli. Kankaiden hinnat tosin olivat mielestäni ikävän korkeat, joten se hieman helpotti ähkystä palautumista ;)
KangaDzungelista suuntasimme nenämme kohti Kaubamajaa ja siellä sijaitsevaa pientä lankakauppa nimeltä Lian Löngad. Stockmannin suunnasta tullessa saavuimme suoraan sille Kaubamajan ovelle, jossa Lian Löngad sijaitsee. Tämä lankakauppa myy Katian lankoja ja olipa heillä pieni valikoima myös KnitPron puikkojakin myynnissä.
Nyt kun käymämme käsityöliikkeet on esitelty, niin onkin sitten jo aika esitellä aikaansaadut ostokset :)
Karnaluksista mukaan lähti yllätys yllätys lankoja ja paljon muuta :) Kotona laukusta löytyi kasa DMC lankoja, puuvillalankoja, villasekoitelankoja, sukkalankoja, ergonomisia virkkuukoukkuja, bambupuikot, silmukkamerkkejä, ristipistopakkaus, kanavaneuloja, bambuset kassinkahvat, hiuspanta-aihiot ja kuviollista pellavakangasta...
...Löng ja löngast kaupasta matkaan jäi Noro lankaa huivia varten (toivottavasti ostin riittävästi)...
...ja Lian Löngad kaupasti ostin myös huivilangat :)
Yleisesti matkasta voisi todeta, että se oli todella onnistunut. Mennessä laivaa hieman keikutti ja herkästi matkapahoinvoivana olo oli aika ikävä, mutta senkin kesti kun matkaseura oli niin mukavaa :) Tallinnassa aurinko paistoi koko päivän ja paluumatkakin sujui joutuisasti virkkauksen parissa. Ja jäihän vielä sen verran lankoja ja käsityötarvikkeita ostamatta, että voipa samanmoisen matkan tehdä joskus uudelleenkin ;)

Tässäpä toisen matkaseuralaiseni käsityöostokset :)
 
Ja tässä toisen seuralaisen käsityöostokset, noi napit on kyllä ihquja :)
 

3 kommenttia:

 1. Teillä on totisesti ollut teeman mukainen retki!
  Ihania kauppoja olitte löytäneet, ja tuo kangaskauppa olikin ihan uusi tuttavuus, sinne pitää seuraavalla reissullapoiketa!! Kiitos vinkistä! :o)

  VastaaPoista
 2. Ihana saalis, ja ihania kuvia! Mua vähän harmitti kun en ottanut kameraa mukaan, mutta tuota isoa järkkäriä on niin mahdoton kantaa, etenkin kun oli niin paljon ostoksia... :)

  VastaaPoista
 3. kiitos Johanna, kun olet nähnyt vaivaa laittaa nämä tänne, sain siskolleni Ruotsiin Fb.n kautta tietoa näistä kaupoista!

  VastaaPoista