tiistai 18. syyskuuta 2012

Nyt saa talvi tulla...

...sillä lasten varpaat pysyvät ainakin lämpiminä :)
Neuloin molemmille poikasille huopatossut tämän Novitan ohjeen mukaan. Isommat tossut (koko 43) on tehty Novita Huopanen langasta ja niistä olikin hieman juttua jo aiemmassa postauksessani. Tossut kutistuivat epäilyistä huolimatta sopivaan kokoon, pituudelta ehkä jopa liiankin nafteiksi, mutta eiköhän ne tuosta käytössä veny :)
"Koristeeksi" vanhimmainen halusi pääkallot ja ajattelin sitten virkata sellaiset. En vain löytänyt sopivaa mallia netistä, joten ei auttanut muu kuin soveltaa jonkinmoinen malli itse. No, eiköhän tuo riittävästi muistuta pääkalloa...
Nuoremmalle poikaselle tein tossut kahteen kertaan. Ensimmäisellä kerralla tein ne Novitan Huopasesta, mutta ohjeista piittaamatta en laittanut muovipusseja tossujen sisään huovutusvaiheessa ja tossut sitten huopuivat sen verran pahasti umpeen, etten saanut niitä edes saksilla auki ilman, että leikkasin tossun kylkeen reiän. No, ei muuta kuin uusia tossuja neulomaan...

Toisen version tossuista tein sitten SandnesGarn:n Easy langasta. Nämäkin heitin pesukoneeseen riskillä ilman muovipussia ja kah, eipä ollut mistään kohtaa tossut huopuneet kiinni. Huopumisjälki on Easy:ssä paljon tasaisempi kuin Huopasessa ja itse pidänkin Easy:n huopumisjäljestä paljon enemmän, mutta tämä on taas niitä makuasioita, joten ei siitä sen enempää ;)
Tein tossut Novitan ohjeessa olleen lapsen koon mukaan, paitsi että mittasin pojan jalan (koko 34) pituuden ja laskin siitä valmiin tossun pituuden (myös Easy kutistuu noin 40% pesussa). Hieman isohkot tossuista mittauksesta huolimatta (tai laskuvirheestä johtuen) tuli, joten saattaa olla, että tossut saavat lämmittää poikasen varpaita vielä ensi talvenakin :)

"Koristeeksi" näihin tossuihin virkkasin gekkot, joihin ohjeen sovelsin täältä löytyvästä ohjeesta.
No, eiköhän näissä tossuissa ainakin yhden talven pysy varpaat lämpiminä :)

2 kommenttia:

  1. HIENOT!!
    En ole koskaan tehnyt mitään muovipussivirityksiä, ajatuskin kuulostaa niin rasittavalta. Mutta ei ole ollut ongelmiakaan,lankana olen pääsääntöisesti käyttänyt Karnaluksista hankkimaani Filziä.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Paula vinkistä. Pitääkin etsiä tuota lankaa Karnaluksista sitten, kun sinne menemme :)

    VastaaPoista