lauantai 8. syyskuuta 2012

Angry Birds kakku

Tänä viikonloppuna meillä oli vihaisten lintujen ja possuleiden välinen kärhämä meneillään. Syynä se, että poikani halusi 9v synttärikakun aiheeksi Ängri börtsit.
Jokunen tunti vierähti possuja ja lintuja tehdessä, mutta ihan mukavaa tuo muovailu oli. Tuli ihan lapsuuden muovailuvahaleikit mieleen :)

Possuja valmistui loppujen lopuksi viisi:
Ja lintuja neljä:

Planeettakakut tein yhdestä neljän munan täytekakkupohjasta sekä yhdestä kääretorttupohjasta. Kasasin kakun puolipyöreän muotoiseen kulhoon, jonka olin vuorannut ensin tuorekelmulla. Myös lintujen pikkuplaneetta pitää sisällään kääretorttupohjasta kasatun kakkusen :)

Hahmot ja kasvit on tehty sokerimassasta ja marsipaanista. Ritsan kohdalla hieman fuskasin ja se haettiin bileaattona lelukaupan hyllystä ;)

Kakut on päällystetty valkoisen sokerimassan ja mustan marsipaanin sekoituksella. Koin iloisen yllätyksen, kun kävin kaupassa ostamassa marsipaaneja kakkuun. Huomasin nimittäin, että Sallisen marsipaanien värivalikoimaan oli tullut mukaan musta marsipaani. Aivan loistavaa, sillä mustaa marsipaania on mielestäni vaikea saada aikaan, ainakin suuria määriä, pelkästään elintarvikevärejä käyttämällä

Täytekakkupohja

Pohja:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
0,5 tl leivinjauhetta

Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan siivilän läpi. Kaada taikina 20cm halkaisijalta olevaan, voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan. Paista kakkua 175 asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Jos kakku uhkaa tummua liikaa, voi kakun päälle laittaa leivinpaperin, kun paistoajasta on kulunut vähintään 2/3:aa.

Yleensä teen täytekakkuihin jonkin moussetäytteen, mutta koska vieraiden joukossa oli nyt sellainen henkilö, joka ei "tuorejuustomössöistä" piittaa, niin sitten kakun väliin päätyi vadelmista keitetty hillo sekä diplomaattikerma.

Diplomaattikerma:
1 liivatelehti
2,5 dl maitoa
1-2 keltuaista
1,5 rkl Maizena jauhoja
1,5 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 dl kermaa vaahdotettuna

Laita liivate kylmään veteen.
Sekoita kattilassa maito, maissijauho, keltuaiset ja sokeri. Kuumenna seosta, kunnes se sakenee ja kiehahtaa. Ota kattila pois hellalta, purista liivatteesta liika vesi pois ja sekoita kiisselin joukkoon. Anna jäähtyä kunnolla.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kiisselin joukkoon vaniljasokeri yhdessä kermavaahdon kanssa.

2 kommenttia:

  1. My goodness! Onko mitään mitä et osaa? Ihan mahtava kakku! Muutenkin tosi kivoja juttuja täällä blogissani. Onneksi törmäsin!

    VastaaPoista