torstai 23. elokuuta 2012

Varautumista talventuloon

Kylmät ilmat saapuivat tänä vuonna aikaisin ja melkein tuli kiire valmistautua talven tuloon... Poikasille olisi tarkoitus neuloa varpaiden lämmittimiksi huopatossut ja Novitan sivuilla on kiva tossuohje, tosin jätän nuo korvat ja hännän tekemättä :)

Ohje on aika pienille tossuille näin vanhemman poikani kannalta, hänen jalkansa kun on jo kokoa 43, mutta ihanainen työkaverini oli tehnyt laskelmat juuri tuon kokoisiin tossuihin ja luovutti kopion laskelmistaan myös minulle. Tämä helpotti suunnattomasti tossujen neulomista. Jossakin vaiheessa tossujen tekoa minulla alkoi kuitenkin usko loppumaan siihen, että mahtaako tossuista sittenkään tulla oikean kokoiset, niin järjettömän isoilta tossut tuntuvat. Pakkohan siitä oli kuva sitten ottaa. Kuvassa tossu ennen huovutusta vierellään saajansa jalka...

Lankana tossuissa on Novitan harmaa Huopanen Lampola. Aloitussilmukoiden määrä näissä tossuissa on 56 ja kokonaispituutta tossulle kertyy 48cm.
Saapa nähdä kutistuuko tossut saajalleen sopivan kokoisiksi vai pitääkö jalkaa vielä kasvattaa.
Laitan sitten tietoa jahka tossut ovat päässeet pesukoneesta :)

Tässä vielä kuva ensimmäisistä tekemistäni huopatossuista. Nämä tosin tein virkkaamalla ja ohje näihinkin löytyy Novitan sivuilta.

2 kommenttia:

  1. taidan kokeilla .osaisinko tehdä samanlaiset

    VastaaPoista
  2. Ehdottomasti kannattaa kokeilla. Nämä tossut on todella helppo tehdä :)

    VastaaPoista