keskiviikko 1. elokuuta 2012

Amigurumi vinkki, osa 6: "Mustan osan täyttäminen"

Kun tein ensimmäisen mustan amigurumin osan ja täytin sen vanulla, oli edessä ikävä yllätys. Vaikka kuinka tiiviisti virkkasinkin, paistoi valkoinen vanu aina jostain kohdin silmukoiden välistä.


Siinä ei auttanut muu kuin raaputtaa päätä ja miettiä, miten saisin osan täytettyä hieman siistimmin. Tokihan sitä voisi neulalla "tiivistää" niistä kohdin, joista täyte paistaa läpi, kuten jossakin amigurumi-kirjassa opastetaan, mutta se on niiiiin työlästä, että siihen en tahtonut ryhtyä.

Sitten minulla välähti (tosin en usko että olen ensimmäinen, joka tämän on keksinyt), minullahan oli rikkinäisiä mustia sukkia, joista olin ajatellut tekeväni joskus koirille leluja. No... nyt sai koirien lelut odottaa ja sukat joutaa uuteen käyttötarkoitukseensa. Ei muuta kuin leikkelemään sukasta sopivan kokoinen pala amigurumin sisään ja uudelleen täyttämään. Ja lopputulos näkyy tässä.

Nyt ei paista valkoinen täyte enää silmukoiden välistä :)

Eli vinkki lyhyesti... Leikkaa mustasta sukasta/sukkahousuista sen kokoinen pala, että se peittää amigurumin osan seinämät kokonaan ja tulee hieman ylikin amigurumin sisältä. Tämän jälkeen lisää täytettä sukan sisään ja lopuksi käännä yli tuleva sukan osa amigurumin sisään täytteen päälle niin, että täyte ei näy lainkaan sukan sisältä.

Ja tokihan tätä vinkkiä voi soveltaa muunkin väristen amigurumien ja sukkien kanssa :)

3 kommenttia:

 1. hei, hyvä vinkki! :) pitää muistaa tämä seuraavan kerran kun virkkaan jotain mustaa...

  VastaaPoista
 2. Kiitos tästä vinkistä ja muistakin hyvistä neuvoista! Harmi että heitin juuri reikäisiä sukkia pois, mutta kyllä niitä rikkoontuu taas. Nehän voisi leikata ihan pieniksi suikaleiksi ja käyttää täytteenä myös niin. On ne amigurumit vaan hauskoja tehdä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olepa hyvä :)
   Rikkinäiset sukat ja muutkin vaatekappaleet on tosiaan oivia käyttää amigurumien täytteinä.

   Poista