torstai 12. heinäkuuta 2012

Vihdoinkin lahjakäsityöt on aluillaan...

Olen ollut lomalla kohta kaksi viikkoa ja vasta nyt sain otettua itseäni niskasta kiinni ja aloitettua lahjakäsitöiden teon. Ensimmäisen lahjan saaja täytti vuosia jo reilu pari kuukautta sitten, joten hieman myöhässä olen ma. Tosin lahjatoiveen sain vasta syntymäpäivän jälkeen, joten jos toive on myöhässä niin eikö ole sallittua, että lahjakin on myöhässä?!

Kuvissa lahjakäsitöistä on jo puolet tehty :)
Eli sain vihdoin ja viimein veivattua ja sahattua hopealenkit tuleviin lahjakelloihin.

Aikaisemmassa postauksessa kerroin, että innostuin viime syksynä ketjupunonnasta. Kevään jatkokurssilla punoin itselleni hopeisen kellon ja nyt mieheni äiti ja sisko toivoivat minulta myös kelloa lahjaksi. Tottahan toki minä korun teen, jos on joku, joka sellaisen tarvitsee ja haluaa sellaista käytää :)

Itselleni tekemään kelloon punoin rannekkeeksi Nikama-ketjun. Suomenkielinen ohje Nikama-ketjuun löytyy Kouluelektroniikan sivulta, mistä löytyy myös muita korupunontaohjeita. Tässä suora linkki Nikama-ketjun ohjeeseen (PDF tiedosto).

Tein kellon 1 mm vahvuisesta hopealangasta. Langan menekiksi arvioisin noin 2 - 2.5 metriä (tosin ranteeni ei ole pienimmästä päästä). Lenkkikoot 1 mm vahvuisella langalla ovat 3.2 mm, 4.0 mm sekä 6.0 mm.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti