lauantai 28. heinäkuuta 2012

Amigurumeja lahjaksi

Ihanainen kummipoikani täytti kaksi vuotta ja mietin pitkään, minkä amigurumin virkkaisin hänelle lahjaan mukaan. Ohjeita minulla on vaikka kuinka ja paljon, mutta omat lapset ovat jo niin "vanhoja", että ohjeet tuppaavat olemaan vähän isomman lapsen makuun sopivampia.
Loppujen lopuksi päädyin melkoiseen kummajaiseen. Toivottavasti kummipoika ei säikähdä otusta, mutta mielestäni tämä oli vaan niin hellyyttävän näköinen eriparikorvineen ja -silmineen :)

Lankana käytin melko paksua villasekoitelankaa (50% villa, 50% akryyliä, 50g~85m), jota virkkasin koon 4 koukulla. Kooksi "otukselle" tuli (ilman korvia mitattuna) 10-15 senttiä. En huomannut ottaa tarkkaa mittaa ennen kuin laitoin "otuksen" pakettiin :)

Ohje löytyy Craftsterin sivulta. Ohje on englanninkielinen, mutta uskokaa pois, ei se ole vaikeaa tulkita nuita englanninkielisiä ohjeita. Ja apuna voit käyttää esimerkiksi tätä pientä englanti-suomi virkkaussanastoa.

Lisäksi virkkasin kummipojan isosiskolle pienen Hello Kitty amigurumin.
Ikävä kyllä Hello Kitty amigurumin ohje on poistettu kehittäjänsä sivuilta, joten minulla ei ole laittaa linkkiä ohjeeseen :(

Hello Kitty seisoo virkkaamani nuppineulatyynyn päällä ja siihen löytyy ohje tämän linkin takaa. Tämäkin ohje on englanninkielinen, mutta idea lyhykäisyydessään on seuraava.
  • Ensin virkataan kaksi samankokoista, ympyrän muotoista kappaletta (suuruus saa olla ihan oman mielen mukainen). 
  • Nämä kaksi kappaletta virkataan nurjat puolet vastakkain kiinni toisiinsa kiintein silmukoin ja täytetään ennen kuin sauma suljetaan (Huom! Ei saa täyttää liian tiiviisti).
  • Kukan terälehdet tehdään tasaisin välimatkoin siten, että laitetaan kaksinkertainen lanka neulaan, pistetään neula kappaleen keskipisteen läpi, kierretään takaisin kappaleen toiselle puolelle ja viedään neula uudelleen keskipisteestä läpi. Lanka kiristetään hyvin niin, että terälehti muodostuu.Tämä toistetaan niin monta kertaa, että tarvittava määrä terälehtiä on muodostunut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti