sunnuntai 3. kesäkuuta 2012

Rapoffee

Sain ihanaiselta työkaverilta raparpereja ja sen suuremmitta miettimisiä tein osasta niistä rapoffeen. Tämä herkku on yksi kevätkesän suosikkejani, nams :)
Rapoffee

Pohja:
300 g Digestive-keksejä
100 g voita

Täyte:
1 tlk karamellisoitua kondensoitua maitoa
8 dl raparpereja
1,5 dl hillosokeria
tilkka vettä
2 dl vispikermaa

Murusta keksit ja sekoita joukkoon sulatettu rasva. Laita leivinpaperi 20cm halkaisijaltaan olevan irtopohjavuoan pohjalle. Itse laitoin leivinpaperin myös vuoan reunoille, jotta kakku irtoaa helpommin vuoasta ja keksireuna pysyy ehjänä. Kaada keksiseos vuokaan. Levitä seos vuoan pohjalle sekä reunoille. Laita vuoka jääkaappiin odottamaan täytteen valmistumista.

Valmista raarperihilloke. Kuori ja pilko raparperit kattilaan. Lisää sokeri ja pieni tilkka vettä raparperien joukkoon. Kiehauta hetki. Jäähdytä hyvin.

Levitä karamellisoitu kondensoitu maito keksipohjan päälle.

Kaada raparperihilloke toffeen päälle. (Mikäli hilloke on kovin löysää, kannattaa ylimääräinen neste siivilöidä ensin pois ja vasta sitten kaataa hilloke vuokaan.)

Vaahdota kerma ja makusta se tomusokerilla. Peitä kakku kermavaahdolla. Koristele haluamallasi tavalla. Ja sitten ei muuta kuin nauttimaan :)

1 kommentti:

  1. Virpillä täällä laitoksella tuli nälkä vaikka just söin.

    VastaaPoista