torstai 17. toukokuuta 2012

Erilainen vadoffee

Käsikipu estää käsitöiden teon tällä hetkellä, joten mitä sitä muuta tekisi kuin hääräisi keittiössä. Halusin tehdä jotain jota ei tarvitse kauheasti vatkata ja vahtia paistumista. Ja kun ostin joku aika sitten kondensoitua maitoa, joka on valmiiksi karamellisoitu, niin ei muuta kuin vadoffeeta tekemään. Kokeilin täytteen tekoa nyt hieman eri tavalla kuin aiemmin ja kyllä vadoffee on aina niiiiiin hyvää, teki sen millä tavalla tahansa :)


Vadoffee

Pohja:
300g
100g
Digestive keksejä
voita
(jos haluaa suklaisen pohjan niin joukkoon voi lisätä leivontakaakaota)

Vadelmavaahto:
200g

1
2dl

1prk
vadelmia
hillo- ja marmeladisokeria ohjeen mukaan
kananmunan valkuainen
vispikermaa

karamellisoitua kondensoitua maitoa

Koristeluun valkosuklaarouhetta.

Mikäli kondensoitu maito ei ole valmiiksi karamellisoitua, niin laita tölkki kattilaan, peitä hyvin vedellä ja keitä 3 tuntia. Varmista että tölkki on koko keittäisen ajan veden alla.

Keitä vadelmista hillo sokeripurkin ohjeen mukaan (itse tein hillon jotenkin sinne päin, joten en pysty antamaan tarkkaa määrää sokerista :). Anna hillon jäähtyä kunnolla.

Hienonna Digestive keksit ja sekoita halutessa joukkoon kaakaojauhe. Sulata voi ja sekoita keksimurun joukkoon. Painele seos 24cm halkaisijaltaan olevan irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille (reunojen korkeus saa olla ainakin parisen senttiä, jotta täyte ei mene yli reunojen).
Levitä pohjan päälle kondensoidusta maidosta valmistettu kinuski.

Valmista vadelmavaahto.
Vatkaa kananmunan valkuainen vaahdoksi ja samoin vispikerma. Sekoita vaahdot ja vadelmahillo keskenään. Kaada seos kinuskin päälle.

Raasta pinnalle valkosuklaata. Nauti :)


1 kommentti:

  1. OI, miten herkulliselta näyttää!!
    Käy kurkkaamassa, blogissani on muutama satunNainen kysymys Sinulle! ;o)

    VastaaPoista