sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Suklaa whoopiet sekä maailman paras porkkanakakku


Viikolla saapui taas Leivotaan -lehti täynnä mitä ihanampia leivonnaisia. Kun tänään sitten tuli sisko perheensä kanssa sekä vanhempani kylään, niin ei muuta kuin leipomaan :)
Löysin lehdestä minulle uuden tuttavuuden, whoopiet. Koskaan en ollu aikaisemmin edes kuullut moisista leivoksista. Ohje kuulosti hyvältä ja helpolta, joten ei muuta kuin kokeilemaan... Leivoksen maku oli hyvä, joten ehdottomasti pitää kokeilla tätä uudestaan :)

Suklaawhoopiet
 
100 g voita
1,25 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauketta
0,5 dl kaakaojauhetta
1 tl suolaa (laitoin suolaa n. 0.5 tl, mutta laittaisin vielä vähemmän)
1,5 dl maitoa

Täyte:
100 g valkosuklaata
300 g maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
1,5 appelsiinia

Laita uuni lämpeämään 175 asteeseen.
Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi vahdoksi. Lisää joukkoon kananmuna. Sekoita joukkoon kuivat ainekset sekä viimeisenä maito.

Lusikoi kolmelle uunipellille yhteensä 30 taikinakakkua. Paista noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä.

Sulata täytteen suklaa ja raasta appelsiinin kuori. Sekoita nämä tuorejuuston joukkoon. Jaa täyte 15 kakunpuoliskolle ja nosta toinen puolisko kanneksi.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Lisäksi tein porkkanakakun. Ohje on Leila Lindholmin "Pala kakkua ja paljon muuta" kirjasta. Ohjeen nimi on "Maailman paras porkkanakakku" ja vaikka nyt en ole kaikkia maailman porkkanakakkuja maistanutkaan, niin voin kuvitella, ettei montaa parempaa löydy, jos löytyy yhtään. Niin hyvää tämä on...

Maailman paras porkkanakakku
3 munaa
3 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1½ tl kanelia
½ tl hienonnettua inkivääriä
1 tl hienonnettua kardemummaa
ripaus suolaa
1½ dl rypsiöljyä (kirjan ohjeessa käytettiin auringonkukkaöljyä)
4½ dl raakana raastettua porkkanaa

Kuorrute:
200g maustamatonta tuorejuustoa (kirjan ohjeessa oli 60g voita ja 100g tuorejuustoa)
4 dl tomusokeria
1 pestyn appelsiinin raastettu kuori (kirjan ohjeessa käytettiin limetin kuorta)

Kuumenna uuni 150 asteeseen.
Raasta kuoritut porkkanat. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Kääntele jauhoseos vaahdon sekaan. Lisää öljy ja porkkanaraaste.
Kaada taikina voideltuun 24 cm halkaisijaltaan olevaan jauhotettuun irtopohjavuokaan. Paista kakkua uunin keskiosassa n. 55 min (itse pidin tätä uunissa reilu tunnin kun 55 minuutin jälkeen kakku oli vielä hieman raaka). Kokeile kakun kypsyyttä tikulla.
Anna jäähtyä.

Sekoita kaikki kuorrutteen aineet sileäksi seokseksi.
Levitä kuorrute kakun päälle.

2 kommenttia:

  1. Mm, varmaan aivan superihanan makuisia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, nämä olivat herkullisia. Erityisesti tuo porkkanakakku, joka on ehdottomasti paras, jota olen koskaan maistanut :)

      Poista